Agenda

 • Jaarprogramma 2021

  De eerste 4 maanden van dit jaar zijn verstreken zonder dat we ons maandelijks programma konden uitvoeren. De maatregelen om de Corona-pandemie te beteugelen maakten het helaas onmogelijk om op de gebruikelijke wijze bij elkaar te komen: eerst een heerlijk diner en vervolgens een behandeling van een boeiend onderwerp.

  Maar we worden steeds hoopvoller dat we u de komende maanden toch een wat aangepast programma kunnen bieden! Hieronder de eerste twee activiteiten. Deze zijn helaas nog alleen voor onze leden. Hopelijk volgen ook weer bijeenkomsten die voor een breder publiek toegankelijk zijn.

   

 • Dinsdag 4 mei  ivm voorspeld zeer slecht weer, verplaatst naar woensdag 12 mei

  Excursie in het open landschap ten noorden van Breda tot aan de Amer. Dat gebied maakt deel uit van het groene erfgoed in en om Breda. Dat wordt beschreven in het jubileumboek van de Gouden Cirkel dat binnenkort verschijnt.

  De excursie wordt verzorgd door Cedric Bousché, oprichter en bestuurslid van de stichting De AmerkantOp. Deze stichting van boeren, burgers en buitenlui richt zich op verbetering van de leefomgeving. Voornaamste instrument is het verwerven of langdurig beheren van gronden. Landschapsontwikkling, bodemnood, toekomst agrarische sector, ruimte voor de natuur en het klimaat van morgen,  staan centraal in het beheer door de stichting.

   

 • Maandag 31 mei

  Filmmaker Raoul de Zwart kan eindelijk zijn documentaires : “Suikerhoek” toelichten. Opkomst en verval van de suikerindustrie in West Brabant. Hard werken door landarbeiders, bietenteelt en -transport, uitknijpen van boeren, innovaties, fabrieken als Cathedralen, hoogwaardige arbeid, stoom, rookpluimen, nostalgie, arm en rijk.

  In “ons eigen” theater De Avenue: toegankelijk voor 30 leden, tafels van 6 voor een lekker diner en een boeiend verhaal: een “diner parlant” dus.

   

 • juni

  ????

   

 •  

   

Menu